От утре най-накрая започва масовото тестване на жителите на Банско, което

...
От утре най-накрая започва масовото тестване на жителите на Банско, което
Коментари Харесай

В Банско най-накрая започва масово тестване, твърди кметът

От на следващия ден най-сетне стартира всеобщото тестване на жителите на Банско, което би трябвало да установи дали има изграден колективен имунитет против ковид, откакто градът беше подложен под 14-дневна цялостна карантина.

Ще бъдат изследвани доста повече от първоначално оповестените 1000 души на общината, съобщи БНР.

Националният действен щаб е уведомил общинското управление, че тестванията към този момент са доставени в Районната здравна ревизия в Благоевград и има подготвеност проучването да стартира, удостовери кметът Иван Кадев. " Много повече от 1000 бройки. Органите на РЗИ ще кажат, само че от на следващия ден ние сме основали организация след 10.30 да стартират тестванията в медицинския център " Свето Благовещение ", уточни той. Всъщност това бе и едно от главните претенции на банскалии - да бъдат изследвани допустимо повече хора, с цел да се спрат всевъзможни спекулации по отношение на заразяването с COVID-19.

По инструкции на Районната здравна ревизия са направени описите с хората, които са обхванати в огромното тестване.

Първо ще бъдат изследвани чиновниците на полицията, които по-късно поемат отговорност към спазването на ограничаващите ограничения и публичния ред по време на празника:

" За да не се получава скупчване, ще се опитаме по допустимо най-безопасния метод да свършим тази работа и чакам схващане и от самите жители ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР